HZJZ prepravio preporuke što s učenicima za koje se sumnja da su pozitivni

Vijesti 01. lis 202112:18 > 12:46 0 komentara
škola, nastava, maska, ruksak
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je novu verziju jučerašnje odluke o postupanju s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene.

“Htjeli smo podsjetiti da se djeca koja se vraćaju u školu i vrtiće, a imaju simptome koji bi mogli biti od koronavirusa, trebaju testirati Ne mora biti PCR, priznajemo i brzi antigenski test”, rekao je Krunoslav Capak na press konferenciji Nacionalnog stožera te dodao da je revidirana odluka o tome objavljena na stranicama HZJZ-a.

VEZANE VIJESTI

“Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, podsjećamo na potrebu testiranja učenika kod simptoma koji mogu upućivati na covid-19”, stoji u priopćenju HZJZ-a.

Trajanje karantene za bliske kontakte oboljelih skraćeno je na deset dana, a brzi antigenski test treba potvrditi PCR testom. No, naglašavaju da ne znači da se pozitivan rezultat brzog antigenskog testa ne smatra dovoljnim za postupanje s osobom kao oboljelom od covida-19 u smislu izolacije i obrade kontakata.

Detalje o postupanju s djetetom pronađite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!