Iz Zagreba odselili u Klanjec, žele otvoriti kino i kazalište, ali trebaju pomoć

Točka na tjedan 23. sij 202212:23 > 12:26 0 komentara
N1

25 tisuća kuna, toliko država nudi dodatno onima koji su spremni povuči mjeru samozapošljavanja, ali pritom odesliti i započeti biznis u manjoj i nerazvijenijoj sredini. I bez tih 25 tisuća kuna u Klanjec su odselili Jerko Marčić i producentica Dunja Bovan, osnivači Udruge Kućni kolektiv i Kuće Klajn.

“Nekako paraleno je u meni i Dunji postojala duže vrijeme želja da se maknemo iz Zagreba. Tu su bili nezadovoljstvo želja da budemo bliže prirodi, odvojeniji od gradske dinamike, gradske politike. Dugo je postojala želja koja se na kraju prenijela na životu Klanjcu. Kupili smo kuću koja je nekada bila kino, nekada hotel, nekada autobusna stanica i nekak smo se tamo našli i krenuli s obnovom i imamo želju napraviti jedan prostor koji će biti nešto kao, to se zove umjetnička rezidencija, kino”, rekao je Marčić.

Najviše im u Klanjcu, kaže Bovan, odgovara mir.

Crowdfunding kampanjom na platformi Kickstarter žele prikupiti iznos od 375.000 kuna za obnovu i opremanje multifunkcionalne dvorane u Kući Klajn – jedinstvenom prostoru boravka, kreacije i izvedbe u srcu Zagorja.

Dvorana nekadašnjeg kina Martin trebala bi postati dvorana za izvedbe, probe, filmske projekcije, edukativne programe, treninge i seminare, a služit će korisnicima Kuće i lokalnoj zajednici.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!