Kakva je budućnost Spaladium arene?

Vijesti 21. pro 202214:58 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Tvrtka Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, prestaje raditi jer nema naznaka da će Grad zaustaviti ovrhu od 23 milijuna kuna, a o prodaji te arene odlučivat će se za nekoliko mjeseci, rekla je srijedu na Trgovačkom sudu stečajna upraviteljica Natalija Mladineo.

Ovrha Grada dolazi 28. prosinca, a prema riječima Mladineo, Grad se tijekom cijelog postupka nije javio kako se dogovorili o mogućem rješenju problema.

Na održanoj Skupštini vjerovnika svi su se danas složili s prijedlogom stečajne upraviteljice Mladineo, koja je objasnila kako Spaladium areni “neće staviti ključ u bravu 28. prosinca zbog njezine specifičnosti i složenosti tehnologije i kompliciranosti”.

VEZANA VIJEST

Riječ je ovrsi vezanoj uz tražbine Grada za komunualnu i vodnu naknadu.

“Pokušavamo učiniti sve da cijeli objekt zaštitimo od devastacije jer je nesporno da će – čim dvorana ostane bez struje i čuvanja jer sigurno da to ne možemo snositi ako imamo blokiran račun – ta imovina biti zapravo izložena devastaciji”, rekla je Mladineo.

Odgovarajući na novinarski upit, rekla je kako, prema procjenama iz 2015. godine, objekt, zemljište i tehnologija u Spaladium areni vrijede oko 500 milijuna kuna.

“U Areni se od tog 28. prosinca neće održavati događaji, a o prodaji će odlučivati nakon nekoliko mjeseci, nakon što se sve operativne stvari završe”, rekla je Mladineo.

“U ovakvim stečajnim postupcima s krajnjom likvidacijom troškovi i obveze komunalne naknade naplatit će se prilikom prodaje imovine stečajnog dužnika, jer tijekom cijelog stečajnog postupka nije bilo mogućnosti da se regularno naplaćuju”, dodala je Mladineo.

“Grad Split zakonski je dužan postupati prema svim potraživanjima. Odluka o Spaladium areni u potpunosti je u rukama skupštine vjerovnika”, priopćili su iz Grada nakon današnjega ročišta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!