Lakše do mora: Kreće se u proširenje autoceste A1, a u planu su i nova čvorišta

Vijesti 02. sij 202314:34 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

U oglasniku javne nabave u ponedjeljak je objavljena javna nabava Hrvatskih autocesta (HAC) vrijedna 3,85 milijuna eura ne računajući PDV, koja se odnosi na izradu projektne dokumentacije za proširenje autoceste Zagreb - Karlovac - Bosiljevo II.

Za dionicu od Zagreba do Karlovca potrebno je pripremiti projektnu dokumentaciju do razine građevinske dozvole, a za nastavak od Karlovca do čvora Bosiljevo II traži se lokacijska dozvola.

Autocesta Zagreb – Karlovac u promet je puštena prije pola stoljeća, a već godinama predstavlja usko grlo tijekom turističke špice, pogotovo tijekom vikenda kada su uobičajene smjene turista.

Od ponuditelja se traži izrada projektne dokumentacije za nadogradnju po jednog voznog traka i jednog zaustavnog traka u svakom smjeru vožnje. Kako se cesta planira proširiti, tako će i pojedine postojeće objekte poput vijadukta i nadvožnjaka trebati srušiti te izgraditi nove, a bit će i onih koje se neće morati rušiti već će ih biti dovoljno nadograditi.

HAC predviđa četiri nova čvorišta. To su novo čvorište Karlovac u naselju Selce, te još dva na dionici Zagreb – Karlovac u Stupniku i Ašpergerima, dok je na dionici Karlovac – Bosiljevo II planirano čvorište Jelsa.

Rok za dostavu ponuda istječe početkom veljače.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!