Meteorolozi izdali narančasti meteoalarm: Moguće su bujične poplave

Vijesti 08. sij 202317:17 0 komentara
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za ponedjeljak, 9. siječnja 2023. narančasto upozorenje za gospićku i kininsku regiju gdje je mjestimice moguća obilna kiša, a moguće su i bujične poplave.

Prognostičari predviđaju da će količina oborine biti od 70 do 110 mm. Očekuju se i olujni udari jugozapadnog vjetra u višim predjelima s najjačim udarima 65-90 km/h.

“Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

Od ponedjeljka promjena vremena!

Naš meteorolog Bojan Lipovšćak prognozirao je da će ponedjeljak biti pretežno oblačno s kišom. Na Jadranu će uz jako jugo mjestimice biti grmljavinskih pljuskova. Veće količine oborina moguće su uz obalu i u zaobalju. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 2 do 5 stupnjeva, a na Jadranu od 8 do 11C. Poslijepodne na sjevernom Jadranu jugo u prestanku i zapuhat će jaka bura. Navečer uz pad temperature u planinama iznad 1400 metara kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

U nastavku tjedna promjenjivo oblačno s povremenom kišom te hladnije uz jednozanmenkaste temperature zraka. Nova oborinska epizoda u četvrtak, uz pad temperature zraka, a u planinskim krajevima snijegom. Na Jadranu jugo pa bura i tramuntana. Temperature zraka u padu do sredine tjedna, a krajem tjedna ponovno slabo jugo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!