Prema moru se vozi u kolonama, na granicama višesatna čekanja

Vijesti 17. srp 202113:16 > 14:52
Izvor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta, a na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Hrvatske, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Po izvješću u 14,15 sati, na autocesti A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik (na 323km) u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta: autocesti A1 pred naplatnom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 4 km, a pred Demerje oko 6 km, usporeno u koloni vozi se između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od naplatne postaje Trakošćan do graničnog prijelaza Macelj kolona vozila u pokretu u smjeru Slovenije duga je oko kilometar, u smjeru Zagreba vozi se usporeno u isprekidanim kolonama na pojedinim dionicama u zoni radova suženim kolnikom.

Na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila u pokretu duga je oko 1+800km; na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila u pokretu duga je oko 7 km.

Zbog veće gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni autocesti A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera; autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba; duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta; u trajektnim lukama i pristaništima; na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila). Jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, i autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, te na cestama u priobalju.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Dalmaciji, te na širem riječkom području, a mogući su i odroni zemlje i kamenja.

Zbog loših vremenski uvjeta, u prekidu su katamaranska linija Pula-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar te brodska linija Zadar-Preko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar