Puljak zbog poskupljenja najavio zamjenu cijele rasvjete u Splitu

Vijesti 17. kol 202211:10 > 13:20
N1

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak za N1 Studio uživo govorio je kako se splitska gradska uprava planira izboriti s velikim udarom poskupljenja energenata.

“Za sam Grad Split još nisu stigli veći računi jer imamo ugovor za isporuku struju koji traje do iduće godine, ali jesu drugim ustanovama, kao što su škole, Promet, Čistoća…”, naveo je Puljak.

Najavio je da će gradska uprava sa svoje strane napraviti sve što može da se uštedi što je više moguće.

LED rasvjeta, solarni paneli…

“Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu s LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan. Zatim ćemo na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele”, kazao je Puljak dodajući da će se pridružiti i drugim gradovima i općinama u inicijativi upućenoj Vladi da im i ona pomogne.

Na pitanje gdje će nabaviti sredstva za LED rasvjetu i solarne panele, kazao je:

“Neka sredstva imamo i mi sami, za neke stvari ćemo podignuti kredite, za neke stvari postoje fondovi koji ulažu u te stvari. ”

Teret treba rasporediti na sve

Žale se, kaže Puljak, i poduzetnici.

“Razgovaramo s njima, oni se stvarno jako žale na činjenicu da se sav teret poskupljenja prelio na poduzetnike i sada na javnu upravu. Mi možemo samo zagovarati da se taj teret ravnomjerno rasporedi na sve. Jako je važno, s obzirom da svi moramo štedjeti, to da ćemo racionalizirati našu javnu upravu i gradske tvrtke”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.