Stiže kratkotrajno razvedravanje, a onda opet kiša i snijeg

Vijesti 23. stu 202207:11 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Pretežno je oblačno u većem dijelu zemlje, većinom uz slabu kišu, s tim da u višim predjelima još pada slab snijeg. Osim oborine, vozačima smeta i jak vjetar sjevernog smjera, osobito pod Velebitom, dok južnije na moru pušu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. U nastavku dana postupno slabljenje vjetra, a bit će i sve manje oborine, kako će ciklona odmicati istočnije, dijelom će se i razvedriti.

Četvrtak donosi većinom suhe prilike, no dijelom sunčane. Jutro će biti hladno, osobito u gorju, gdje se temperature lokalno mogu spuštati i do -5. U unutrašnjosti lokalno treba računati na pojavu magle.

Petak donosi još malo hladnije jutro, tako da će se u unutrašnjosti temperature lokalno spuštati ispod -5, no u unutrašnjosti će česta biti pojava magle. Upravo će magla definirati maksimalne temperature. Duž Jadrana sunčanije, iako i na moru lokalno može biti pojave magle.

No, za vikend ponovno porast naoblake s jugozapada pa već u subotu lokalno duž Jadrana i u gorju može biti nove oborine, s tim da u planinskim područjima može pasti još malo snijega. Slabe oborine na jugu i gorju može biti i u nedjelju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!