Stjepan Čuraj najizgledniji nasljednik Darka Horvata?

N1 Komentar 22. velj 202208:44 > 09:452 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Već ovaj tjedan trebalo bi biti poznato ime novog ministra graditeljstva, koji će naslijediti Darka Horvata, a onda, sukladno proceduri, idući tjedan bi to bilo formalno riješeno u Saboru.

Još uvijek se službeno ne zna ime novog ministra, ali kako nam je neslužbeno potvrđeno iz Vlade, to bi mogao biti Stjepan Čuraj, šef HNS-a. Možda je još netko u igri, možda se još važe, ali prema neslužbenim izvorima iz Vlade, za Čuraja se kaže da je član Stožera za obnovu Banije, da je upućen u cijelu priču, upoznat s detaljima i smatraju da bi on dao sve od sebe u tom poslu.

Riječ je o malom partneru, stranci koja se raskolila da bi spasila Vladu Andreja Plenkovića, a to su platili na izborima. Ako se premijer odluči da novi ministar bude upravo Stjepan Čuraj, možda bi se tako odužio HNS-u, koji ga je spasio u prošlom mandatu, kad je izbacio Most iz Vlade i možda bi tim ministarskim mjestom zapravo nagradio HNS za tu situaciju.

Bit će zanimljivo, bude li Čuraj doista ministar, što će napraviti koalicijski partneri. Radimir Čačić jučer je gostujući na N1 rekao da ima puno izvanstranačkih ljudi koji bi mogli obavljati tu funkciju, ali nisam sigurna da bi Čačić bio oduševljen Čurajem kao ministrom.

Pitanje je i što će dalje DORH i USKOK. Ako optužni prijedlozi budu išli na štetu Borisa Miloševića i ministra Josipa Aladrovića, pitanje je koliko će parlamentarna većina opstati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar