Tomašević o napadačima na strane radnike: Drago mi je da su te budale uhićene

Vijesti 21. ožu 202311:41 0 komentara
N1 / Ilustracija

Uoči oblaska potresom pogođenih dijelova Zagreba, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu press konferenciju.

“Zadovoljan sam s onim dijelom koji je u našoj nadležnosti, a to su javne zgrade. Zagreb je jedini uspio cjelovito obnoviti neke svoje institucije. Iz Fonda solidarnosti je, kad smo preuzeli vlast bilo prijavljeno 2 milijun eura, a sada očekujemo da Zagreb povuče 185 milijuna eura”, rekao je Tomašević, prenosi tportal.

Dodaje da su napravili ogroman iskorak da se što više povuče iz Fonda solidarnosti.

“To su zgrade u novom ruhu. Najmodernije, energetski učinkovite. Učenici su bili zabezeknuti i nisu mogli vjerovati da je to njihova škola”, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Kazao je da će mu jedan od najdražih trenutaka od kada je gradonačelnik biti i kada se učenici vrate u Gimnaziju Tituša Brezovačkog.

“Zagreb će dati svoj obol da ne propadne nijedan euro za obnovu”, rekao je gradonačelnik.

Ipak, kaže da nije zadovoljan obnovom privatnih zgrada i kuća.

“Najveća je sramota da nismo položili ispit na zamjenskim kućama. Znam da se i ministar samnom slaže”, rekao je Tomašević.

“U ovom gradu nema mjesta za diskriminaciju, a kamoli za rasizam i fizičko nasilje temeljeno na rasizmu”

Najoštrije je osudio napad na strane radnike u Zagrebu.

“To je nešto što me iznimno smeta i frustrira. U ovom gradu nema mjesta za diskriminaciju, a kamoli za rasizam i fizičko nasilje temeljeno na rasizmu. Drago mi je da su te budale uhićene, kao što je uhićen i onaj počinitelj koji je vikao nacističke pozdrave i vrijeđao radnike i nadam se da će biti najstrožije kažnjeni. Grad Zagreb nije i nikad neće biti takav grad i to treba suzbiti u korijenu”, poručio je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!