Plenković o ubojstvu u Zagrebu: Nije bilo signala da se nešto događalo

Vijesti 27. ruj 202118:50 > 19:32 1 komentar
Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije.

Andrej Plenković je rekao da su na sjednici govorili o poboljšanju životnog standarda, pandemiji, obnovi, sjednici Sabora… Razgovaralo se i o izborima u Njemačkoj, rekao je i dodao da se vidi promjena raspoloženja birača.

VEZANE VIJESTI

“Hrvatska je sigurna zemlja”, rekao je govoreći o međunarodnom položaju Hrvatske. “Bitno nam je da se odnosi sa srpskom manjinom rješavaju u Hrvatskoj. Što se tiče prijetnji teorizmom i hakerskih napada, to je globalni problem, moramo jačati sigurnosno obavještajni sustav”, dodao je.

O jačanju ekstremizma u kontekstu Kosova i ultimatumu Vučića, rekao je: “Pozivam na zdrav razum. Šaljemo poruke smirivanja tenzija.”

U utorak se sastaje koalicija i neće biti govora o kandidatima za Vrhovni sud, kazao je premijer.

O Svjetskom danu turizma rekao je: “Napravili smo maksimalne napore. Prema dostupnim podacima na 90% smo fiskalizacije što se tiče djelatnosti u turizmu u odnosu na rujan 2019. Ne znamo gdje ćemo biti s ukupnim prihodima. No, prihodi od turizma će biti veći po gostu koji je došao u Hrvatsku. Osjetilo se da je potrošnja bila veća. Mislim da je to velik poticaj gospodarskom oporavku i da ćemo iduću sezonu imati dobre rezultate.”

Osuda zločina u Zagrebu

O zahtjevu zaklade Solidarna da se proglasi Dan borbe protiv nasilja nad djecom Plenković je rekao:

VEZANE VIJESTI

“Izražavam osudu najtežeg zločina koji se dogodio u Zagrebu gdje je ubijeno troje djece, izražavamo sućut. To su iznimke, takve situacije su strašne. Nije bilo intervencija centara i drugih institucija jer nije bilo ni signala da bi se nešto događalo. Ispitat ćemo sad što se zaista sve dogodilo, strašan je slučaj. Za inicijativu sam vidio naslov. Vidjet ćemo o čemu se radi.”

Istaknuo je na koji će se način zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti ovakve situacije: “Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare