Neshvaćeni Google: Kad prvotravanjska šala krene krivo…

Znanost 02. tra 201614:59 > 15:02
Podijeli:
Izvor: REUTERS

U Googleu očigledno ne znaju granicu dobre šale, kao niti činjenicu kako je sitna razlika između šale i pretjerivanja.

Naime, kao prvotravanjsku šalu u mailove su integrirali GIF popularnoga miniona koji baca mikrofon, tzv. Mic Drop, i stavili ga pored tipke ‘pošalji’, odnosno, umjesto tipke ‘pošalji i arhiviraj’. Naravno, šala je nedvojbeno mnoge zabavila i nasmijala, ali u kratkom su se roku pojavile i žalbe na nju. Naime, brojni su korisnici komentirali kako su zbog šaljivoga GIF-a imali problema na poslu.

Jedan je korisnik kazao kako je zbog GIF-a izgubio posao, drugi se žalio kako je zbog Googleove neslane prvotravanjske šale izgubio priliku otići na razgovor za posao, jer se potencijalnim poslodavcima nije svidio njegov smisao za humor koji su zaključili prema GIF-u.

Google je ubrzo uvidio razmjere katastrofe koju bi šala mogla proizvesti, pa su uklonili nesretnoga miniona. Ipak, GIF je bio dostupan punih 12 sati, a ako uzmemo u obzir da Gmail koristi više od 900 milijuna korisnika, možemo samo zamisliti sve scenarije koji su se odigrali u poludnevnom vremenskom roku.

Iz kompanije su se na kraju ipak ispričali za svoju šaljivost. ‘Zbog buga je Mic Drop nenamjerno prouzročio više glavobolja, nego smijeha. Istinski nam je žao’, kazali su iz kompanije, piše Huffington Post. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.