Ovaj video može blokirati sve Apple uređaje za tri sekunde

Znanost 28. stu 201621:34 > 21:36
Izvor: Reuters/David Gray

Ako korisite bilo koji uređaj marke Apple, koji može reproducirati video materijale - pažljivo čitajte naredne redove.

Miaopai je kineska aplikacija za razmjenu video sadržaja, a njena popularnost raste iz dana u dan među korisnicima uređaja na iOS operativnom sustavu. Kao što to inače i biva – nisu svi korisnici tehnologije dobronamjerni.

Naime, netko je lansirao ‘neslanu šalu’, blago rečeno koja može blokirati svaki iOS uređaj koji posjedujete. Trik je u jednom videu, koji koristi propuste ovog operativnog sustava.

Video traje tri sekunde i u .mp4 je formatu. Na prvi pogled, ništa se ne događa, ali samo minutu nakon otvaranja, sve operacije koje su u tijeku vidljivo usporavaju – čak do te mjere da vam uređaj postaje potpuno neupotrebljiv.

Korisnik tada mora restartirati uređaj samo ponovnim pokretanjem hard diska. Nakon restarta, uređaj se ponaša normalno. Iako vam se prvotno čini da sve funkcionirala normalno, to i nije istina.

Ovaj bug pogađa sve iPhone i iPad uređaje na kojima se nalazi iOS od verzije pet pa do najnovnijih softvera. Razlika je u tome što stariji uređaji brže otkažu poslušnost.

Apple još nije poslao priopćenje kao ni eventualno rješenje problema. Za one koji žele da znaju više, YouTuber EverythingApplePro je detaljnije pojasnio o čemu se radi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.