Suradnja Parka prirode Kopački rit i Instituta za medicinska istraživanja

Znanost 19. stu 201915:11 > 15:12
Izvor: Park prirode Kopački rit/Marin Topić

Javna ustanova Park prirode Kopački rit i zagrebački Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada u utorak su u Osijeku potpisali sporazum o suradnji, posebno vezano za zajednička znanstvena i stručna istraživanja te osmišljavanje i realizaciju projekata.

Sporazum su potpisali ravnatelj Parka prirode Tomislav Bogdanović i ravnateljica Instituta Ana Lucić Vrdoljak.

Bogdanović je rekao kako je osnovna tema sporazuma utvrđivanje utjecaja specifičnog prirodnog okruženja na zdravstveno stanje djelatnika, posjetitelja i stanovnika lokalne zajednice te osiguranje sigurnog boravka i rada u parku.

“Sporazum je osmišljen na način da se između naše dvije institucije uspostavi trajna suradnja na temama koje su nam zajedničke. Temelji se na budućim zajedničkim znanstvenoistraživačkim, stručnim i promocijskim interesima”, kazao je.

Lucić Vrdoljak rekla je kako je Institut u svojim istraživanjima usmjeren na okoliš i sve čimbenike iz okoliša koji bi mogli imati negativne posljedice na zdravlje ljudi i životinja.

“S Parkom prirode surađujemo već nekoliko godina i namjera nam je tu suradnju dodatno oplemeniti i proširiti i vidjeti koje još teme od zajedničkog interesa možemo otvoriti”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.