Virtualna stvarnost na Bug Future Showu 2016.

Znanost 25. sij 201610:46 > 11:08
Izvor: N1

U četvrtak počinje jedan od najvećih tehnoloških događaja u Hrvatskoj - Bug Future Show 2016. Tom je prilikom u Novom danu gostovao jedan od organizatora BFS-a Dragan Petric te reporter N1 televizije Antonio Zavada, koji će moderirati panel o virtualnoj stvarnosti.

“Ovo je već treća godina zaredom koju radimo Bug Future Show. Razlika između nas i drugih takvih događaja je da pokušavamo ljudima predstaviti budućnost i tehnologiju na jedan zabavan, spektakularan i neozbiljan način. Bit će različitih predavanja i panela te show točaka i iznenađenja za posjetitelje. Nastojat ćemo publiku zabaviti i iznenaditi”, rekao je Petric.

Petric je bio i na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, najvećem IT sajmu na svijetu gdje se između ostalog govorilo o samovozećim automobilima i virtualnoj stvarnosti.

“Bilo je nekoliko tema o kojima se puno pričalo te ćemo o njima pričati i mi. Najveći doseg je zasigurno bila virtualna realnost. Na BFS-u će panel o virtualnoj stvarnosti voditi Antonio Zavada, a sudjelovat će najveći stručnjaci za tu temu”, kaže Petric.

“Ova, 2016. godina bi trebala biti ta kada bi virtualna stvarnost trebala doći u kućanstva, kada bismo svi mogli isprobati te uređaje. To je noponovljivo iskustvo. Na početku će biti više formata od različitih proizvođača te bi to trebali smanjivati cijenu koja će sigurno biti visoka, dok bi se kroz vrijeme trebao formirati jedan format koji će biti dominantan”, rekao je moderator panela na BFS-u i reporter N1 televizije Antonio Zavada.

Na showu će sudjelovati i “zvijezde interneta” – postaju zvijezde na internetu jer su plasirali svoju osobnost. Jedna od tih zvijezda bit će i “Dite Ćaćino” – tvorac famozne Facebook stranice “Ćaća se vrača”, posvećene bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Vrata Bug Future Showa 2016. otvaraju se 28. siječnja u 10 sata u Kinu Europa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.