Đuro Đaković u dokapitalizaciji izdaje nove dionice za 20 kn

Biznis 11. kol 201719:46 > 19:48
Izvor: (ilustracija)

Konačna cijena novih dionica Đuro Đaković grupe u postupku dokapitalizacije te tvrtke izdavanjem novih dionica je 20 kuna, objavljeno je u petak iz te slavonskobrodske grupe.

Uprava Đuro Đaković grupe tu je cijenu utvrdila “temeljem upisa i uplata novih dionica izvršenih do 11. kolovoza do 13 sati te primjenom kriterija i uvjeta prema kojima će biti određena konačna cijena u javnoj ponudi”, objavila je kompanija putem Zagrebačke burze.

U petak, 11. kolovoza u 12 sati istekao je rok za upis i uplatu novih dionica u postupku dokapitalizacije javnom ponudom, ali iz Đuro Đaković grupe za sada nisu izvijestili o rezultatima samog upisa novih dionica odnosno uspješnosti dokapitalizacije, što se očekuje sredinom idućeg tjedna.

Naime, drugom izmjenom i dopunom javnog poziva za upis novih dionica Uprava je najavila da će konačnu cijenu novih dionica utvrditi i objaviti 11. kolovoza, a uspješnost izdanja, točan iznos povećanja temeljnog kapitala i točan broj novih dionica utvrditi sredinom idućeg tjedna, 16. kolovoza, nakon isteka krajnjeg roka za uplatu.

Prema toj drugoj izmjeni i dopuni javnog poziva, ulagatelji koji nisu institucionalni uplatu novih dionica trebali su izvršiti do danas, 11. kolovoza do 13 sati, dok je krajnji rok za uplate institucionalnih ulagatelja srijeda, 16. kolovoza do 10 sati.

Đuro Đaković grupa je početkom srpnja objavila javni poziv za sudjelovanje u novoj dokapitalizaciji, temeljem koje bi se izdavanjem najmanje 2,5 milijuna do najviše 7,5 milijuna kuna novih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, temeljni kapital grupe povećao za najmanje 50 do najviše 152 milijuna kuna.

U javnom je pozivu kao zadnji dan razdoblja upisa bio naveden 21. srpnja, no taj je rok potom tri puta produžavan – do 28. srpnja, do 1. kolovoza te do 11. kolovoza.

Prvi pokušaj dokapitalizacije Đuro Đaković grupe obustavljen je sredinom svibnja, jer nije bio dostignut prag uspješnosti izdanja od pet milijuna dionica. Uprava je tada donijela odluku o nastavku dokapitalizacije, ali uz niži prag uspješnosti izdanja od 2,5 milijuna novih redovnih dionica.

Odluku o nastavku dokapitalizacije izdanjem najmanje 2,5 do najviše 7,6 milijuna novih redovnih dionica glavna je skupština donijela 30. lipnja, a u priopćenju s te skupštine bila je prenijeta i izjava predsjednika Uprave Đuro Đaković grupe Tomislava Mazala da će ponovljeni postupak povećanja temeljnog kapitala dovesti do poboljšanja izvora financiranja u što kraćem roku.

“Pozitivan rezultat poslovanja u prvom kvartalu 2017.godine dokaz je uspješnog provođenja sveobuhvatnog procesa restrukturiranja grupacije Đuro Đaković, nakon višegodišnjih trendova stagnacije i generiranja gubitaka. U ovom prijelomnom trenutku za grupaciju, ponovljeni postupak povećanja temeljnog kapitala, dovest će do poboljšanja izvora financiranja u što kraćem roku, kako bi se postignuta razina poslovanja društva zadržala i u budućnosti”, izjavio je tada Mazal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.