"Reagirat ćemo pravovremeno na događanja u Agrokoru"

Biznis 03. stu 201716:04 > 16:09
Tanjug/Zoran Žestić

Stručni tim Vlade Srbije radit će na tome da se na tvrtke u Srbiji koje su u sastavu Agrokora negativno ne odraze nedaće te hrvatske kompanije, rekla je ministrica pravde Srbije Nela Kuburović.

Kuburović je tijekom posjete Osnovnom sudu u Prijepolju rekla novinarima da je za sada najvažnije da se, zahvaljujući odlukama Privrednog suda u Beogradu, “Lex Agrokor” kojim je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u tu kompaniju ne odnosi na kompanije koje posluju u Srbiji.

“Na taj način kompanije iz Srbije koje su u sastavu Agrokora su u povoljnijoj situaciji nego one, recimo, iz Slovenije, gde je sud potpuno suprotno postupio u odnosu na odluke naših sudova”, kazala je Kuburović.

Ocijenila je da je najvažniji zadatak tima Vlade Srbije “da reagira pravovremeno kako bi se otklonile sve negativne posljedice onog što je nastalo u Agrokoru”.

Vladin tim koji prati stanje u tvrtkama koje su u sastavu Agrokora na čelu s premijerkom Anom Brnabić su ministri privrede, financija, trgovine, poljoprivrede i pravde, kao i guvernerka Narodne banke i predsjednik Privredne komore Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.