Stella za N1: "Država treba raditi na privatizaciji hotela"

Biznis 27. ožu 201510:42 > 10:46
Podijeli:
Izvor: N1

U emisiji Novi dan iz studija u Splitu gostovao je direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

“Očekivanja od ove sezone su velika, jako se oglašavamo na internetu. Hoteli u Splitu su izvrsno popunjeni, no nedostaje nam kapaciteta i nadamo se da će se to popraviti”, rekao je Stella te dodao kako izbacuju i nove proizvode. 

“Nautički turizam ima najveći rast kod nas i radimo na povećanju vezova u postojećim lukama kako ne bismo nagrdili našu obalu”, rekao je Stella te najavio događaje koji će se ovog jeta događati u Splitu, popust festivala Ultra i Dana Dioklecijana.

“Dobro stojimo što se tiče maslinarstva i vinarstva, no što se tiče ponude hrane, treba nam više povezivanja. Bilo bi dobro da se proizvodi iz Slavonije prodaju i na obali”, rekao je Stella.

“Treba nam razvijena svijest o važnosti turizma, on ipak daje 20 posto BDP-a. Turizam je pokretač novih poslova”, istaknuo je Stella te dodoa kako treba urgirati i na nacionalnoj razini da se privku investitori. “Treba urgirati da država poduzme nešto što se tiče privatizacije hotela u državnom vlasništu. U našoj ih županiji imamo najviše”, rekao je Stella.

#related-news_0

 “Slogan HTZ-a je preopćenit”

Naglasio je i kako smatra da cijene u Hrvatskoj nisu pretjerane i da gosti iz zapadne Europe mogu biti zadovljni cijenama.

Osvrnuo se i na novi slogan HTZ-a, Hrvatska puna života. “Slogan je preopćenit. Treba se vidjeti Jadran, Dalamcija u njemu. No slogan je samo dio politike”, rekao je Stella.