Lika: Za potpore poljoprivredi 190 tisuća kuna

Biznis 07. kol 201909:33 > 09:35
Izvor: N1 Hrvatska

Ličko-senjska županija ove je godine za potpore u poljoprivredi osigurala 190 tisuća kuna, a kako bi ih dodijelila raspisala je javni poziv koji je otvoren do kraja godine ili dok se osigurana sredstva ne iskoriste.

Spomenuti iznos, među ostalim je, namijenjen organiziranju izložbi ili natjecanja u kvaliteti poljoprivrednih proizvoda iz Ličko-senjske županije, potpori stvaranju lokalnih proizvoda, sufinanciranju troškova prelaska na ekološku proizvodnju i okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta, subvencioniranju kamata na kredite poljoprivrednih gospodarstava, unaprjeđenju stočarstva, odnosno legalizaciji objekata itd.

Za dodjelu sredstava prijaviti se mogu udruge koje organiziraju izložbe, OPG-ovi u postupku prelaska na ekološku proizvodnju ili oni u postupku legalizacije objekata za poljoprivredu, pojedinci koji se bave ili se namjeravaju baviti primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika i drugi.

Uvjeti i kriteriji za odobravanje spomenutih sredstava te način dostave prijava definirani su u odgovarajućim Uputama koje su dostupne na mrežnim stranicama Ličko-senjske županije, na kojima je objavljen i javni poziv.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.