Jedan je znak najbolji pokazatelj da vam se 'smiješi' posao

Biznis 30. lis 201508:12 > 08:12
Screenshot/YouTube (Joe H Jo)

Čekanje na poziv od poslodavca kojemu ste poslali CV ili čak bili na razgovoru za posao, može proizvoditi frustracije i emocionalne oscilacije. Kako se ne biste uzalud nadali, najbolje je obratiti pozornost na najsigurniji indikator da nade ima.

Postoji više pitanja na koja je nužno odgovoriti kada se dogovara zaposlenje – koje su reference kandidata, kakva je pozadina i iskustvo i slično. Međutim, ta pitanja mogu biti postavljena u bilo kojem trenutku, tako da ona ne trebaju previše pobuditi nadu, čak ni ako vas poslodavac dodatno zove zbog njih nakon intervjua.

“Najjasniji znak da će vam stići i službena ponuda je trenutak kada kompanija razgovara o kompenzaciji u intervjuu, pozivu ili mailu”, kaže Lynn Taylor, stručnjakinja za radno okruženje i autorica “Obuzdajte groznog uredskog tiranina: Kako upravljati djetinjastim ponašanjem šefa i uspjeti u svom poslu”, prenosi Yahoo.

Ako vas zbilja želi zaposliti, pojašnjava, poslodavac će spomenuti plaću, zdravstveno osiguranje, odmor i slično; nikada ne treba smetnuti s uma da je zaposlenje zapravo financijski ugovor.