Afera dnevnice: Saucha u suočavanju optužio Zeljko da laže

Crna kronika 08. lis 202015:57 > 16:01
Patrik Macek/PIXSELL

Suočavanjem Tomislava Sauche sa Sandrom Zeljko, u kojem je bivši predstojnik premijerovog ureda ustvrdio da je njegova nekadašnja tajnica lagala u svojoj obrani, na Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje za lažiranje putnih naloga u tzv. aferi dnevnice.

Prvookrivljeni Saucha je optužio Zeljko da nije govorila istinu kada je iznosila obranu, na što drugookrivljena tijekom njihovog suočavanja nije reagirala. Zeljko je prije suočavanja nadopunila svoju obranu u kojoj je istaknula da joj je policija tijekom pretrage stana podmetnula ključne dokaze u ovom slučaju.

VEZANE VIJESTI

”Odbijala sam potpisati zapisnik o pretrazi jer su mi odbili pokazati plavu omotnicu s natpisom ‘Goldstein’ i isplatnicu na ime Mirne Ivančić, a koja je navodno pronađena u mojem stanu”, kazala je Zeljko. Uz to, dodala je kako kategorički odbija optužbe da je sudjelovala u kriminalnim radnjama te da se odmah po otkrivanju afere stavila na raspolaganje istražiteljima.

Zeljko se osvrnula i na iskaz policajaca PereMihaljevića koji je sudjelovao u pretrazi njenog stana, a na sudu je posvjedočio da je u pretresu pronađeno stotinjak pari cipela. ”Riječ je o cipelama koje su kupljene na sniženju i koje smo zajedno nosile moja majka, sestra i ja”, zaključila je Zeljko.

Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. “aferi dnevnice” izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.

USKOK tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom ZoranomMilanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

#related-news_0

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.