Meso će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na štednjaku. Osim toga, uštedjet ćete novac na količini ulja, pogotovo ako imate naviku često pohati.
Radi se o pohanju u pećnici u kojoj se mogu pripremiti sve vrste pohanog mesa – šnicle, zagrebački odresci punjeni šunkom i sirom, komadi mesa s kostima itd., ali i povrće, poput tikvica, brokule, cvjetače…
Prednost ovakvog načina ‘pohanja’ je dobivanje manje masnog jela, a time se unosi i manje kalorija što doprinosi vitkoj liniji. Osim toga, imat ćete manje posla i manje čišćenja kuhinje koja često bude zašpricana uljem nakon klasičnog pohanja, piše 24 sata.
Vrlo je jednostavno!
Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohati.
U međuvremenu upalite pećnicu na oko 200 stupnjeva, ovisno što pohate – za meso treba više vremena, posebno ono na kostima, pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.
U protvan stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću pećnicu. Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohanje i premažite ih odozgo uljem.
Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.
Umjesto u tavi, u pećnici možete pripremati i ćevape, pljeskavice, hamburgere, cheeseburgere…
Pripremate li, recimo, cheeseburgere – najprije ispecite meso u pećnici pa kasnije posložite listiće sira po njemu, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana. Ostavite još nakratko u pećnici dok se sir ne otopi, a peciva postanu pomalo hrskava po površini.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!