Krafne naših baka koje vraćaju u djetinjstvo.
Sastojci:
– 750 g brašna
– 1 dl ulja
– 4 žlice šećera
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 1/2 l mlijeka
– svjež kvasac
– malo soli
– prah šećer
– vrećica vanilin šećera
– ulje za prženje
Priprema:
Kvasac rastopite u 1 dl toplog mlijeka s malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
Umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno miješanje.
Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste, pa premijesite, razvucite ga na jedan centimetar debljine i kalupom vadite krafne.
Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
Pospite ih prah šećerom u koji je dodan vanilin šećer.
Dobar tek!