Oglas

Recept: Piletina u curry umaku

author
ukrajina
08. lis. 2020. 14:10
>
14:26
shutterstock_384487753
Shutterstock | Shutterstock

Curry umak čini da se pileće bijelo meso brzo pretvori u ukusan i bogat ručak.

Oglas

Sastojci:

- pileće bijelo meso

- 2 žlice maslaca

- sol, papar

Za preliv:

- 2 žlice maslaca

- 1 manja glavica luka

- 1 1/2 žlice brašna

- curry

- 1/4 l pilećeg temeljca

- 4 žlice vrhnja za kuhanje

- sol, papar

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva.

U jednoj posudi pomiješati otopljen maslac, sol i papar i time premazati bijelo meso izrezano na šnicle.

Žicu iz pećnice postaviti na tepsiju za pečenje, pa na žicu poslagati meso, stavtiti ga u pećnicu na 10 centimetara od izvora topline i peći oko osam minuta, dok meso ne dobije lijepu boju.

Zatim meso okrenuti i peći još pet do osam minuta. U međuvremenu pripremiti umak.

U manjem loncu otopiti maslac, staviti sitno izrezan crveni luk i prodinstati.

Dodati brašno i curry. Uz stalno miješanje dodati pileći temeljac i vrhnje. Kuhati uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne. Na kraju posoliti i popapriti.

Umak preliti preko pečenog mesa, a kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.

Dobar tek!

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama