Curry umak čini da se pileće bijelo meso brzo pretvori u ukusan i bogat ručak.
Sastojci:
– pileće bijelo meso
– 2 žlice maslaca
– sol, papar
Za preliv:
– 2 žlice maslaca
– 1 manja glavica luka
– 1 1/2 žlice brašna
– curry
– 1/4 l pilećeg temeljca
– 4 žlice vrhnja za kuhanje
– sol, papar
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva.
U jednoj posudi pomiješati otopljen maslac, sol i papar i time premazati bijelo meso izrezano na šnicle.
Žicu iz pećnice postaviti na tepsiju za pečenje, pa na žicu poslagati meso, stavtiti ga u pećnicu na 10 centimetara od izvora topline i peći oko osam minuta, dok meso ne dobije lijepu boju.
Zatim meso okrenuti i peći još pet do osam minuta. U međuvremenu pripremiti umak.
U manjem loncu otopiti maslac, staviti sitno izrezan crveni luk i prodinstati.
Dodati brašno i curry. Uz stalno miješanje dodati pileći temeljac i vrhnje. Kuhati uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne. Na kraju posoliti i popapriti.
Umak preliti preko pečenog mesa, a kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.
Dobar tek!