Recept: Piletina u curry umaku

Cooking 08. lis 202012:10 > 12:26
Shutterstock

Curry umak čini da se pileće bijelo meso brzo pretvori u ukusan i bogat ručak.

Sastojci:

– pileće bijelo meso

– 2 žlice maslaca

– sol, papar

Za preliv:

– 2 žlice maslaca

– 1 manja glavica luka

– 1 1/2 žlice brašna

– curry

– 1/4 l pilećeg temeljca

– 4 žlice vrhnja za kuhanje

– sol, papar

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva.

U jednoj posudi pomiješati otopljen maslac, sol i papar i time premazati bijelo meso izrezano na šnicle.

Žicu iz pećnice postaviti na tepsiju za pečenje, pa na žicu poslagati meso, stavtiti ga u pećnicu na 10 centimetara od izvora topline i peći oko osam minuta, dok meso ne dobije lijepu boju.

Zatim meso okrenuti i peći još pet do osam minuta. U međuvremenu pripremiti umak.

U manjem loncu otopiti maslac, staviti sitno izrezan crveni luk i prodinstati.

Dodati brašno i curry. Uz stalno miješanje dodati pileći temeljac i vrhnje. Kuhati uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne. Na kraju posoliti i popapriti.

Umak preliti preko pečenog mesa, a kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.

Dobar tek!