Doručak za sve ljubitelje talijanske kuhinje.
Sastojci:
– tijesto za pizzu
– 1 šalica pelata
– 1 šalica ricotta sira
– 1 šalica mozzarelle
– 1/2 šalica šunke
– maslinovo ulje
– sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i premažite pleh s malo ulja.
Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad tijesta u krug.
Žilicu pelata stavite u sredinu tijesta, zatim preko stavite ricotta sir, šunku i naribanu mozzarellu.
Preklopite tijesto na pola, malo premažite krajeve vodom, a zatim pritisnite vilicom.
Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Calzone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite.
Nožem napravite tri reza na gornjoj strani.
Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem.
Pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.