Oglas

Recept: Rižoto s bundevom

author
ukrajina
13. lis. 2020. 14:59
>
14:59
shutterstock_765802465
Shutterstock | Shutterstock

Fantastičan rižoto s bundevom, parmezanom i začinskim biljem.

Oglas

Sastojci:

- 400 g bundeve

- 2 žlice maslinovog ulja

- 2 češnja češnjaka

- poriluk

- 25 g maslaca

- 200 g riže

- 2 žličice mljevenog kima

- 1l bistrog temeljca od povrća

- 60 g naribanog parmezana

- malo korijandera ili druge začinske biljke za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckajte bundevu na kockice, prije toga je očistite od sjemenki i oljuštite.

Rasporedite kockice po tepsiji obloženoj papirom za pečenje, premažite žlicom maslinovog ulja i pecite u pećnici 30 minuta.

Pripremite rižoto dok se bundeva peče.

Izgnječite češnjak, a poriluk sitno nasjeckajte.

Zagrijte žlicu maslinovog ulja i maslac na umjerenoj temperaturi, pa dodajte poriluk i češnjak.

Kada luk omekša, dodajte kim i rižu.Dobro promiješajte i kuhajte oko jedne minute.

Dodajte pola šalice temeljca i povremeno miješajte dok riža ne upije tekućinu. Postepeno uspite i ostatak temeljca dok rižoto sve ne upije. Bit će vam potrebno oko 20 minuta.

Kada je riža omekšala, dodajte pečenu bundevu, naribani parmezan, nasjeckani korijander i ukrasite začinima po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama