Omiljena poslastica i djece i odraslih.
Sastojci:
Za tijesto:
– 100 g maslaca
– 150 g brašna
– 1/4 l vode
– 4 jaja
– prstohvat soli
– 10 g maslaca za premazivanje tepsije
– šećer u prahu
Punjenje:
– 600 ml mlijeka
– 8 žlica šećera
– 1 žlica maslaca
– 4 žumanjka
– 4 žlice brašna
Priprema:
Maslac, vodu i sol staviti da provrije. Skinuti sa štednjaka i odmah sipati brašno. Miješati da se masa ujednači.
Dodavati jedno po jedno jaje i stalno miješati.
Napuniti špricu i u podmazanu tepsiju špricom istiskati tijesto.
Peći oko 20 minuta na 220 stupnjeva, ne otvarajući pećnicu.
Pola litre mlijeka, 4 žice šećera i maslac staviti da provrije.
Umutiti 4 žumanjka s 4 žlice šećera, 4 žlice brašna i 100 ml hladnog mlijeka. Skuhati kao puding i ohladiti punjenje.
Hladne krafne presjeći na pola, napuniti punjenjem i posuti šećerom u prahu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.