Čuveni kuhar Stevo Karapandža podijelio je recept za musaku s jogurtom. Okus je fenomenalan.
Sastojci:
– 500 g mljevenog mesa (mješavina svinjetine i govedine)
– 1 kg krumpira (očišćenog i nasjeckanog na kocke)
– 2 rajčice (nasjeckane na kockice)
– 1 žlica nasjeckanog peršina
– 1 glavica nasjeckanog crvenog luka
– 3 jaja (umućena)
– 1 šalica jogurta
– 60 g brašna
– sol, papar
– ulje
– 60 g bugarskog začina “čubrica” (zamjena može biti mješavina začina)
Priprema:
Luk i meso propržite u tavi s malo ulja. Ako je meso masnije, dodajte manje ulja.
Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite s vatre i dodajte krumpir, rajčicu i peršin.
Posolite i popaprite po želji.
Pecite u pećnici 45 minuta na 190 stupnjeva, odnosno dok krumpir ne postane mekan.
Pomiješajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa.
Pecite još 10 minuta.
Jelo poslužite s jogurtom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.