Recept: Lazanje s piletinom i mozzarelom

Cooking 16. lis 202011:22 > 11:34
Shutterstock

Ukusne i jednostavne lazanje s bijelim pilećim mesom.

Sastojci:

– 700 g pilećeg bijelog mesa

– 1 pakiranje tijesta za lazanje 

– 250 g krem sira

– 1 kocka pileće juhe

– 1/4 šalice vruće vode

– 250 g mozzarele

– 700 ml pelata  

Priprema:

U velikoj posudi ugrijte posoljenu vodu dok ne zakuha i kuhajte tijesto za lazanje oko 10 minuta.

U drugoj posudi u malo vode, dovoljno da pokrije meso, kuhajte piletinu oko 20 minuta.

U 1/4 šalice vruće vode razmutite kocku juhe, zatim je pomiješajte s izrezanom piletinom, krem sirom i polovinom mozzarele.

U posudu za pečenje stavite paradajz umak, preko stavite dio mješavine s piletinom, a zatim tijesto za lazanje.

Ponavljajte takav redoslijed filanja dok imate materijala.

Preko posljednjeg reda tijesta za lazanje stavite ostatak mozzarele.

Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek!