Recept: Krem juha od rajčice s kozjim sirom

Cooking 23. lis 202011:44 > 12:07
Shutterstock

Savršen izbor za jesenske i zimske dane.

Sastojci:

– 80 dekagrama svježih rajčica, prepolovljenih
– jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine
– jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji
– 0,5 decilitara maslinovog ulja
– Sol i svježe samljeven crni papar
– 7 decilitara pileće ili povrtne juhe
– lovorov list
– 2 grančice timijana
– 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
– 45 grama izmrvljenog kozjeg sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.

Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje.

Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega. Začinite sa soli i paprom.

Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.

Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.

Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta

Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.

Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice.

Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira.

Poslužite toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.