Recept: Štrudla s jabukama i suhim grožđicama

Cooking 25. lis 202016:00 > 16:18
Shutterstock

Voćna savijača u kombinaciji sa sladoledom od vanilije.

Sastojci:

– 1 pakiranje kora za savijaču

– 1 kg kiselijih jabuka

– 100 g šećera

– 50 g maslaca

– 150 g suhih grožđica

– cimet

– rum

– sladoled od vanilije

Priprema:

Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine jedan centimetar. 

Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko.

Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćeni lim.

Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.  

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Pustite da se malo ohladi, pa narežite na šnite.

Na kraju pospite šećerom u prahu i poslužite sa sladoledom od vanilije.

Dobar tek!  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.