Oglas

Recept: Tjestenina s gljivama

author
Coolinarika
25. lis. 2020. 13:26
>
13:50
shutterstock_521997514
Shutterstock | Shutterstock

Tjestenina u kremastom umaku.

Oglas

Sastojci:

- 300 g  tjestenine

- 1 glavica crnog luka 3 žličice ulja

- 2 režnja češnjaka

- 400 g svježih gljiva (vrganja, lisičarki ili šampinjona)

- sol, papar

- origano

- 100 ml bijelog vina

- 30 g maslaca 150 g svježeg sira

- 200 ml vrhnja za kuhanje

- 1 žumanjak

- list peršina

- 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Gljive očistite i narežite na listiće.

Peršin,crni i bijeli luk sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite luk i gljive, dodajte origano i suhe biljne začine.

Sve zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Zatim dodajte češnjak i papar.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuha.

U tavu dodajte maslac, ocjieđenu tjesteninu, svježi sir, žumanjak, pomiješano s vrhnjem i pripremljene gljive. Sve zagrijte i posipajte peršinom.

Možete koristiti jednu vrstu gljiva, ali će ukus biti puniji ako stavite više vrsta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama