Tjestenina u kremastom umaku.
Sastojci:
– 300 g tjestenine
– 1 glavica crnog luka 3 žličice ulja
– 2 režnja češnjaka
– 400 g svježih gljiva (vrganja, lisičarki ili šampinjona)
– sol, papar
– origano
– 100 ml bijelog vina
– 30 g maslaca 150 g svježeg sira
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 1 žumanjak
– list peršina
– 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Gljive očistite i narežite na listiće.
Peršin,crni i bijeli luk sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite luk i gljive, dodajte origano i suhe biljne začine.
Sve zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Zatim dodajte češnjak i papar.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuha.
U tavu dodajte maslac, ocjieđenu tjesteninu, svježi sir, žumanjak, pomiješano s vrhnjem i pripremljene gljive. Sve zagrijte i posipajte peršinom.
Možete koristiti jednu vrstu gljiva, ali će ukus biti puniji ako stavite više vrsta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.