Oglas

Recept: Piletina sa kikirikijem i ljutom papričicom

author
Coolinarika
27. lis. 2020. 11:55
>
28. lis. 2020. 15:22
shutterstock_1743975491
Shutterstock | Shutterstock

Ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo jelo.

Oglas

Sastojci:

- 250 g pilećeg filea

- 100 g poriluka

- 100 g očišćenog, neprženog kikirikija

- 1 žličica sjeckane ljute papričice

- 100 ml ulja

- 2 žlice gustina

- 50 ml soja sosa

- 2 režnja češnjaka 

- 1 žličica đumbira 

- 100 ml vode

- 50 ml ijbelog vina

- 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Pileći file operite, osušite, isijecite na kockice i pospite gustinom.

Poriluk isijecite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode. Češnjak takođee isjeckajte.

Na ugrijanom ulju kratko propržite kikiriki, pa izvadite i stavite na tanjur.

Na istoj masnoći pržite piletinu oko 10 minuta, pa je također izvadite i stavite na tanjur. Na istoj masnoći propržite ljutu papričicu i poriluk.

Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.

Žlicu gustina razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, soja sos, đumbir, vino i suhi biljni začin.

Ovom mješavinom zalijte prženu piletinu i sve zajedno kratko prokuhajte.

Kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama