
Jednostavna za pripremu i veoma ukusna.
Sastojci:
Za tijesto:
- 7 g kvasca
- 1 žličica šećera
- 75 ml tople vode
- 330 g brašna
- 1 žličica soli
- 3 žlice ulja
- 125 ml tople vode
Za nadjev:
- konzerva tunjevine
- 1 manji luk
- umak od rajčice ili kečap
- sir trapist
- origano
- masline (po želji)
Priprema:
U čašu staviti kvasac, dodati žličicu šećera i 75 ml tople vode, izmiješati i ostaviti da se kvasac digne.
U plastičnu posudu posuti brašno, sol, ulje, pomiješati i dodati dignuti kvasac, pa zamijesiti tijesto s toplom vodom.
Premijesiti ga na ulju i pustiti da odstoji oko jedan sat.
Tijesto razvući do željene veličine i prebaciti u protvan.
Premazati tijesto kečapom ili umakom od rajčice, posuti ocijeđenom tunjevinom, nasjeckati luk na sitno i posuti po pizzi, zatim naribati trapist, pa posuti sjeckanim maslinama i origanom.
Staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 10 minuta, spuštena na dno, ne na rešetku.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare