Oglas

Recept: Pizza s tunjevinom

author
Coolinarika
26. lis. 2020. 09:22
>
09:22
shutterstock_121548535
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavna za pripremu i veoma ukusna.

Oglas

Sastojci:

Za tijesto:

- 7 g kvasca

- 1 žličica šećera

- 75 ml tople vode

- 330 g brašna

- 1 žličica soli

- 3 žlice ulja

- 125 ml tople vode

Za nadjev:

- konzerva tunjevine

- 1 manji luk

- umak od rajčice ili kečap

- sir trapist

- origano  

- masline (po želji)

Priprema:

U čašu staviti kvasac, dodati žličicu šećera i 75 ml tople vode, izmiješati i ostaviti da se kvasac digne.

U plastičnu posudu posuti brašno, sol, ulje, pomiješati i dodati dignuti kvasac, pa zamijesiti tijesto s toplom vodom.

Premijesiti ga na ulju i pustiti da odstoji oko jedan sat.

Tijesto razvući do željene veličine i prebaciti u protvan.

Premazati tijesto kečapom ili umakom od rajčice, posuti ocijeđenom tunjevinom, nasjeckati luk na sitno i posuti po pizzi, zatim naribati trapist, pa posuti sjeckanim maslinama i origanom.  

Staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 10 minuta, spuštena na dno, ne na rešetku. 

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama