Jesenja poslastica uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 200 g očišćene bundeve
– 300 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica cimeta
– 120 g šećera u prahu
– 3 jaja
– 50 ml mlijeka
– 50 ml ulja
– 50 g suhog grožđa
– 50 g šećera
Priprema:
Bundevu stavite u posudu, prelijte vodom i kuhajte na umjerenoj temperature, pa ocijedite suvišnu vodu i još toplu bundevu usitnite u električnoj sjeckalici.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom i šećerom u prahu.
Posebno umutite jaja, mlijeko, ulje i bundevu, pa postepeno umiješajte brašno i suho grožđe.
Kalupe za mafine premažite maslacem, napunite ih pripremljenom smjesom i pospite šećerom.
Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.