Recept: Muffini s bundevom i cimetom

Cooking 30. lis 202018:01 > 18:02
Shutterstock

Jesenja poslastica uz kavu ili čaj.

Sastojci:

– 200 g očišćene bundeve

– 300 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 žlica cimeta

– 120 g šećera u prahu

– 3 jaja

– 50 ml mlijeka

– 50 ml ulja

– 50 g suhog grožđa

– 50 g šećera

Priprema:

Bundevu stavite u posudu, prelijte vodom i kuhajte na umjerenoj temperature, pa ocijedite suvišnu vodu i još toplu bundevu usitnite u električnoj sjeckalici.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom i šećerom u prahu.

Posebno umutite jaja, mlijeko, ulje i bundevu, pa postepeno umiješajte brašno i suho grožđe.

Kalupe za mafine premažite maslacem, napunite ih pripremljenom smjesom i pospite šećerom.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.