Recept: Piletina u umaku od senfa i kiselog vrhnja

Cooking 04. stu 202023:54 > 05. stu 2020 00:05
Shutterstock

Zapečena piletina u fantastičnom umaku.

Sastojci:

– 4 pileća batka

– 4 pileća karabatka

– 450 g kiselog vrhnja

– 5 žlice senfa

– 4 češnja češnjaka

– 1 dl maslinovog ulja

– suhi biljni začin

– sol, papar

Priprema:

S mesa skinuti kožicu.

Pomiješati kiselo vrhnje, senf, ulje, naribani bijeli luk, so, papar i suhi biljni začin, pa sve dobro pomiješati.

Meso umakati u marinadu i slagati ga u nauljenu posudu za pečenje. Preostalom smjesom preliti meso.

Posudu s mesom prekriti folijom i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Skinuti foliju i vratiti posudu za pečenje u pećnicu na još 10 minuta.

Ako želite, u posudu s mesom možete dodati i malo krumpira narezanog na kocke, pa peći zajedno.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.