Zapečena piletina u fantastičnom umaku.
Sastojci:
– 4 pileća batka
– 4 pileća karabatka
– 450 g kiselog vrhnja
– 5 žlice senfa
– 4 češnja češnjaka
– 1 dl maslinovog ulja
– suhi biljni začin
– sol, papar
Priprema:
S mesa skinuti kožicu.
Pomiješati kiselo vrhnje, senf, ulje, naribani bijeli luk, so, papar i suhi biljni začin, pa sve dobro pomiješati.
Meso umakati u marinadu i slagati ga u nauljenu posudu za pečenje. Preostalom smjesom preliti meso.
Posudu s mesom prekriti folijom i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Skinuti foliju i vratiti posudu za pečenje u pećnicu na još 10 minuta.
Ako želite, u posudu s mesom možete dodati i malo krumpira narezanog na kocke, pa peći zajedno.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.