Oglas

Recept: Japanski tiramisu

author
Aleksandra Godfroid
07. stu. 2020. 19:13
>
19:16
shutterstock_616148123
Shutterstock | Shutterstock

Iskoristite do kraja sezonu kestena i probajte ovaj tiramisu.

Oglas

Sastojci:

- 100 g šećera u prahu

- 3 dl slatkog vrhnja

- 200 g kesten-pirea

- 2 dl jake crne kave

- 5 žlice amareta ili ruma

- piškote

- kakao

- pakiranje maskarpone sira

Priprema:

Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dl slatkog vrhnja i miksajte kratko dok ne dobijete glatku smjesu.

Od preostalih 2 dl slatkog vrhnja umutite šlag.

U maskarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i ponovo miksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga povežite s kremom.

Zatim pomiješajte kavu i amareto, ili rum, ako nemate amareto.

Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu.

Uzmite dvije piškote, umočite ih kratko u mješavinu s kavom, iskidajte i stavite na dno čaše.

Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota, pa žlicu kreme i na kraju sve pospite kakaom. Punite čaše dok ne potrošite kremu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama