Iskoristite do kraja sezonu kestena i probajte ovaj tiramisu.
Sastojci:
– 100 g šećera u prahu
– 3 dl slatkog vrhnja
– 200 g kesten-pirea
– 2 dl jake crne kave
– 5 žlice amareta ili ruma
– piškote
– kakao
– pakiranje maskarpone sira
Priprema:
Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dl slatkog vrhnja i miksajte kratko dok ne dobijete glatku smjesu.
Od preostalih 2 dl slatkog vrhnja umutite šlag.
U maskarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i ponovo miksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga povežite s kremom.
Zatim pomiješajte kavu i amareto, ili rum, ako nemate amareto.
Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu.
Uzmite dvije piškote, umočite ih kratko u mješavinu s kavom, iskidajte i stavite na dno čaše.
Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota, pa žlicu kreme i na kraju sve pospite kakaom. Punite čaše dok ne potrošite kremu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.