Mekane kifle u kojima ćete uživati.
Sastojci:
– 1 kvasac
– 1/2 dl mlake vode
– 2,5 dl mlijeka
– 600 g brašna
– 10 g maslaca
– 100 g šećera
– 1 žličica soli
– 1 jaje
Premaz:
– 2 žličice hladnog mlijeka
– 1 žumanjak
Priprema:
Otopite maslac u mlijeku, a kvasac u mlakoj vodi.
Pomiješajte brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem. Mutite nastavcima za tijesto dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobit ćete vrlo meko, svilenkasto tijesto.
Pokrijte krpom i pustite da raste oko sat vremena, ili dok mu se volumen ne udvostruči.
Radnu površinu pospite brašnom, na nju stavite tijesto, lagano ga premijesite.
Podijelite tijesto na 10 do 12 kuglica.
Svaku kuglicu razvucite i urolajte u kiflu, pa ih složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pustite ih da narastu.
Svaku kiflu premažite hladim mlijekom u kojem ste razmutili jedan žumanjak.
Pustite ih prije pečenja da još malo narastu.
Kifle pecite na 230 stupnjeva oko 10 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.