Mekana peciva sa sjemenkama.
Sastojci:
– 250-300 g integralnog brašna
– 300 g običnog brašna
– 50 g suncokretovih sjemenki
– 25 g lanenih sjemenki
– 25 g sezama
– 4 dl hladne vode
– 12 g suhog kvasca
– 1 jušna žlica meda
– 2 čajna žlica soli
– 1 čajna žlica maslinovog ulja
– 1 jaje za premazivanje
– sjemenke za posipanje
Priprema:
Pomiješajte dvije vrste brašna, napravite malo udubljenje dodajte kvasac i hladnu vodu.
Malo promiješajte da se kvasac otopi u vodi.
Dodajte ostale sastojke: med,sjemenke,ulje i so.Miješajte na srednjoj brzini nekih desetak minuta,dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.
Stavite tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijelite ga na 12 dijelova.
Svaki dio uvaljajte u oblik loptice i slažite u pleh obložen papirom za pečenje , pa prekrite prozirnom folijom i ostavite da prenoći u frižideru.
Sutradan premažite svaku lopticu umućenim jajetom, pospite sjemenkama po želji.
Tako pripremljena peciva ostavite da odmore nekih 30 minuta, pa pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta.
Dobar tek
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.