Kolač za one koji vole džin-tonik.
Sastojci:
Biskvit:
– 200 g brašna
– 100 g maslaca
– 100 g šećera u prahu
– 2 male žličice praška za pecivo
– 4 veća jaja
– sok od jedne limete
Sirup:
– 75 g kristal šećera
– 5 jušnih žlica džina
– 5 jušnih žlica tonika
Glazura:
– 200 g šećera u prahu
– 2 jušne žlice džina
– 2 jušne žlice tonika
Priprema:
Protvan namažite maslacem i pospite brašnom.
U posudu za miksanje stavite šećer i maslac narezan na kockice. Miješajte mikserom nekoliko minuta dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Zatim ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta miksajte dok ga u potpunosti ne povežete s ostatkom smjese.
Dodajte sok od limete i promiješajte. Na kraju dodajte prosijano brašno i sjedinite ga sa smjesom.
Stavite smjesu u kalup, poravnajte žlicom ili špatulom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Pecite oko 30 minuta ili sve dok kolač ne dobije zlatnožutu boju i rubovi se odvoje od kalupa.
Zatim pripremite topli sirup. Sastojke za preljev pomiješajte u lončiću i stavite na srednje jaku vatru. Kad se šećer u potpunosti otopi, maknite s vatre.
Kada kolač izvadite iz pećnice, na mjestima ga probodite s čačkalicom i prelijte toplim sirupom.
Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.
Kada je hladan, izvadite ga iz protvana i stavite na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Pripremite šećernu glazuru.
Pomiješajte šećer, džin i tonik dok ne dobijete glazuru guste teksture. Ne smije biti previše tekuća jer će onda glazura skliznut s kolača.
Prelijte preko kolača i po želju ukrasite šnitama limete.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.