Recept: Džin-tonik kolač

Cooking 19. stu 202017:24 > 17:45
Shutterstock

Kolač za one koji vole džin-tonik.

Sastojci:

Biskvit:

– 200 g brašna

– 100 g maslaca 

– 100 g šećera u prahu

– 2 male žličice praška za pecivo

– 4 veća jaja

– sok od jedne limete

Sirup:

– 75 g kristal šećera

– 5 jušnih žlica džina

– 5 jušnih žlica tonika

Glazura:

– 200 g šećera u prahu

– 2 jušne žlice džina

– 2 jušne žlice tonika

Priprema:

Protvan namažite maslacem i pospite brašnom.

U posudu za miksanje stavite šećer i maslac narezan na kockice. Miješajte mikserom nekoliko minuta dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Zatim ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta miksajte dok ga u potpunosti ne povežete s ostatkom smjese.

Dodajte sok od limete i promiješajte. Na kraju dodajte prosijano brašno i sjedinite ga sa smjesom.

Stavite smjesu u kalup, poravnajte žlicom ili špatulom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Pecite oko 30 minuta ili sve dok kolač ne dobije zlatnožutu boju i rubovi se odvoje od kalupa.

Zatim pripremite topli sirup. Sastojke za preljev pomiješajte u lončiću i stavite na srednje jaku vatru. Kad se šećer u potpunosti otopi, maknite s vatre.

Kada kolač izvadite iz pećnice, na mjestima ga probodite s čačkalicom i prelijte toplim sirupom.

Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.

Kada je hladan, izvadite ga iz protvana i stavite na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Pripremite šećernu glazuru.

Pomiješajte šećer, džin i tonik dok ne dobijete glazuru guste teksture. Ne smije biti previše tekuća jer će onda glazura skliznut s kolača.

Prelijte preko kolača i po želju ukrasite šnitama limete.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.