Idealan spoj ruma i čokolade.
Sastojci:
– 300 g krumpira
– 300 g mljevenog keksa
– 200 g čokolade
– 140 g margarina (ili maslaca)
– 200 g šećera u prahu
– 1 žlica kakaa
– 2 žlice ruma
– 1 žlica ulja
Priprema:
Skuhati krumpir, zatim ga ocijediti i ispasirati, pa dodati 100 g čokolade,100 g margarina (ili maslaca) i sve sjediniti.
Čokolada i margarin (maslac) će se od topline krumpira otopi, ali ih možete otopiti i odvojeno.
Zatim dodati mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum
Formirati kolač kao ploču, i nožem izrezati na pločice i ostaviti da se stegne.
Otopiti na pari 100 g čokolade, dodati 40 gr margarina (maslaca) i ulje.
Umakati pločice u glazuru od čokolade, s gornje strane ili ih preliti, po izboru.
Možete ih dekorirati voćem, poput malina ili borovnica
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.