Recept: Čokoladne pločice s rumom

Cooking 24. stu 202017:55 > 18:05
Shutterstock

Idealan spoj ruma i čokolade.

Sastojci:

– 300 g krumpira

– 300 g mljevenog keksa

– 200 g čokolade

– 140 g margarina (ili maslaca)

– 200 g šećera u prahu

– 1 žlica kakaa

– 2 žlice ruma

– 1 žlica ulja

Priprema:

Skuhati krumpir, zatim ga ocijediti i ispasirati, pa dodati 100 g čokolade,100 g margarina (ili maslaca) i sve sjediniti.

Čokolada i margarin (maslac) će se od topline krumpira otopi, ali ih možete otopiti i odvojeno.

Zatim dodati mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum

Formirati kolač kao ploču, i nožem izrezati na pločice i ostaviti da se stegne.

Otopiti na pari 100 g čokolade, dodati 40 gr margarina (maslaca) i ulje.

Umakati pločice u glazuru od čokolade, s gornje strane ili ih preliti, po izboru.

Možete ih dekorirati voćem, poput malina ili borovnica

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.