Oglas

Recept: Tjestenina u pikantnom umaku od šampinjona

author
Coolinarika
25. stu. 2020. 13:37
>
13:57
shutterstock_523551751
Shutterstock | Shutterstock

Pravi izbor za ljubitelje pikantnih jela.

Oglas

Sastojci:

- 500 g šampinjona

- 3 manja crna luka

- 2 češnja češnjaka

- 1 mrkva

- 2 1/2 dl umaka od rajčice

- sol, papar

- suhi biljni začin

- crvena paprika u prahu

- origano, bosiljak

- majčina dušica

- 1/2 dl bijelog vina

- 3 žlice ulje

- komadić maslaca

- 1 čajna žlica senfa

Priprema:

U dubokoj tavi na ulju i maslacu propržiti luk s mrkvom, dodati češnjak, sitno nasjeckan i dodavati po malo mlake vode.

Zatim dodati pečurke narezane na listiće, da se sve zajedno krčka.

Pečurke će pustiti vodu, pa kada ona ispari, dodajte umak od rajčice i začine, a zatim bijelo vino i pustite da se još malo krčka na umjerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne.

Na samom kraju dodati jednu čajnu žlicu senfa, lagano promiješati.

Za ovo jelo bi najbolje bilo koristiti domaći umak od rajčice. Ako ga nemate može i kupovni.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama