Oglas

Recept: Tjestenina s tikvicama i slaninom iz pećnice

author
Aleksandra Godfroid
29. stu. 2020. 14:03
>
14:09
shutterstock_1339231169
Shutterstock | Shutterstock

Uvijek dobar izbor za ručak.

Oglas

Sastojci:

- 150 g tjestenine po izboru

- 1 žlica maslinovog ulja

- 200 g slanine narezane na komadiće

- 2 tikvice, naribane ili nasjeckane na sitne kockice

- 45 g graška

- 2 češnja češnjaka

- 5 jaja

- 65 g naribanog parmezana

- 250 g ricotte

- 30 g svježeg peršina

- 30 g bosiljka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći ručak.

Skuhajte tjesteninu, pa procijedite.

Zagrijte ulje i ispržite slaninu uz stalno miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.

Dodajte tikvice, grašak i sitno nasjeckani češnjak. Pržite jednu minutu, pa dodajte tjestenini.

Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini i dobro promiješajte.

Sve prebacite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama