
Uvijek dobar izbor za ručak.
Sastojci:
- 150 g tjestenine po izboru
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g slanine narezane na komadiće
- 2 tikvice, naribane ili nasjeckane na sitne kockice
- 45 g graška
- 2 češnja češnjaka
- 5 jaja
- 65 g naribanog parmezana
- 250 g ricotte
- 30 g svježeg peršina
- 30 g bosiljka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći ručak.
Skuhajte tjesteninu, pa procijedite.
Zagrijte ulje i ispržite slaninu uz stalno miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.
Dodajte tikvice, grašak i sitno nasjeckani češnjak. Pržite jednu minutu, pa dodajte tjestenini.
Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini i dobro promiješajte.
Sve prebacite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare