Recept: Tjestenina s tikvicama i slaninom iz pećnice

Cooking 29. stu 202013:03 > 13:09
Shutterstock

Uvijek dobar izbor za ručak.

Sastojci:

– 150 g tjestenine po izboru

– 1 žlica maslinovog ulja

– 200 g slanine narezane na komadiće

– 2 tikvice, naribane ili nasjeckane na sitne kockice

– 45 g graška

– 2 češnja češnjaka

– 5 jaja

– 65 g naribanog parmezana

– 250 g ricotte

– 30 g svježeg peršina

– 30 g bosiljka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nauljite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći ručak.

Skuhajte tjesteninu, pa procijedite.

Zagrijte ulje i ispržite slaninu uz stalno miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.

Dodajte tikvice, grašak i sitno nasjeckani češnjak. Pržite jednu minutu, pa dodajte tjestenini.

Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini i dobro promiješajte.

Sve prebacite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.