
Namaz koji možete koristiti i kada postite.
Sastojci:
- 100 g heljde
- 4 lista lovora
- 2 češnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 3 žličice senfa
- 2 žlice soka od limuna
- sol, papar
- sjecakni peršin
- vlasac, svjež ili sušeni
- malo bosiljka
Priprema
Heljdu potopiti u vodu na osam sati, a zatim skuhati u slanoj vodi, oko 15 minuta, zajedno s lovorovim listom.
Nakon kuhanja i procijedite i izvadite listove lovora.
Vodu u kojoj se heljda kuhala sačuvajte.
Prohlađenu heljdu staviti u blender sa svim sastojcima, a vodu od kuhanja dodavati postepeno kako biste dobili željenu gustoću. Sol i papar dodavati po ukusu.
Ohladiti i koristiti kao dodatak jelima ili jednostavno kao namaz.
Ovako pripremljenu paštetu čuvati u staklenoj bočici u hladnjaku od 3 do 5 dana.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare