Oglas

Recept: Pašteta od heljde

author
Coolinarika
01. pro. 2020. 00:11
>
00:31
shutterstock_61355008
Shutterstock | Shutterstock

Namaz koji možete koristiti i kada postite.

Oglas

Sastojci:   

- 100 g heljde

- 4 lista lovora

- 2 češnja češnjaka

- 5 žlica maslinovog ulja

- 3 žličice senfa

- 2 žlice soka od limuna

- sol, papar

- sjecakni peršin

- vlasac, svjež ili sušeni

- malo bosiljka

Priprema

Heljdu potopiti u vodu na osam sati, a zatim skuhati u slanoj vodi, oko 15 minuta, zajedno s lovorovim listom.

Nakon kuhanja i procijedite i izvadite listove lovora.

Vodu u kojoj se heljda kuhala sačuvajte.

Prohlađenu heljdu staviti u blender sa svim sastojcima, a vodu od kuhanja dodavati postepeno kako biste dobili željenu gustoću. Sol i papar dodavati po ukusu.

Ohladiti i koristiti kao dodatak jelima ili jednostavno kao namaz.

Ovako pripremljenu paštetu čuvati u staklenoj bočici u hladnjaku od 3 do 5 dana.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama