Namaz koji možete koristiti i kada postite.
Sastojci:
– 100 g heljde
– 4 lista lovora
– 2 češnja češnjaka
– 5 žlica maslinovog ulja
– 3 žličice senfa
– 2 žlice soka od limuna
– sol, papar
– sjecakni peršin
– vlasac, svjež ili sušeni
– malo bosiljka
Priprema
Heljdu potopiti u vodu na osam sati, a zatim skuhati u slanoj vodi, oko 15 minuta, zajedno s lovorovim listom.
Nakon kuhanja i procijedite i izvadite listove lovora.
Vodu u kojoj se heljda kuhala sačuvajte.
Prohlađenu heljdu staviti u blender sa svim sastojcima, a vodu od kuhanja dodavati postepeno kako biste dobili željenu gustoću. Sol i papar dodavati po ukusu.
Ohladiti i koristiti kao dodatak jelima ili jednostavno kao namaz.
Ovako pripremljenu paštetu čuvati u staklenoj bočici u hladnjaku od 3 do 5 dana.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.