Recept: Pašteta od heljde

Cooking 30. stu 202023:11 > 23:31
Shutterstock

Namaz koji možete koristiti i kada postite.

Sastojci:   

– 100 g heljde

– 4 lista lovora

– 2 češnja češnjaka

– 5 žlica maslinovog ulja

– 3 žličice senfa

– 2 žlice soka od limuna

– sol, papar

– sjecakni peršin

– vlasac, svjež ili sušeni

– malo bosiljka

Priprema

Heljdu potopiti u vodu na osam sati, a zatim skuhati u slanoj vodi, oko 15 minuta, zajedno s lovorovim listom.

Nakon kuhanja i procijedite i izvadite listove lovora.

Vodu u kojoj se heljda kuhala sačuvajte.

Prohlađenu heljdu staviti u blender sa svim sastojcima, a vodu od kuhanja dodavati postepeno kako biste dobili željenu gustoću. Sol i papar dodavati po ukusu.

Ohladiti i koristiti kao dodatak jelima ili jednostavno kao namaz.

Ovako pripremljenu paštetu čuvati u staklenoj bočici u hladnjaku od 3 do 5 dana.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.