
Posebnu notu ovom jelu daju ružmarin i sok od naranče.
Sastojci:
- 700 g pilećih prsa
- 2 grančice ružmarina
- 1 češanj češnjaka
- 2 paprike
- 1 poriluk
- 1 tikvica
- sok od jedne naranče
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Meso nasjecite na kocke, posolite i popaprite po ukusu i malo nauljite.
Listiće ružmarina odvojite od grančica i sitno nasjeckajte.
Operite i očistite povrće. Češnjak malo pritisnite vrhom noža, pa ga očistite. Paprike i tikvicu nasjeckajte na komadiće, a poriluk na kolutiće.
Ispecite meso na dobro zagrijanoj grill tavi. Izvadite ga na tanjur i držite na toplom.
Zatim zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi i propržite češnjak i ružmarin. Dodajte prvo paprike i pirjajte oko pet minuta na srednjoj temperaturi uz često miješanje.
Dodajte zatim poriluk i pirjajte još pet minuta. Umiješajte na kraju tikvice i meso. pa pirjajte oko tri minute.
Dosolite, sipajte sok od iscjeđene naranče, pa katko pirjajte da tekućina ispari.
Sipajte u tanjure i poslužite.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare