Oglas

Recept: Piletina s povrćem i ružmarinom

author
Coolinarika
01. pro. 2020. 12:56
>
13:28
shutterstock_1743975491
Shutterstock | Shutterstock

Posebnu notu ovom jelu daju ružmarin i sok od naranče.

Oglas

Sastojci:

- 700 g pilećih prsa

- 2 grančice ružmarina

- 1 češanj češnjaka

- 2 paprike

- 1 poriluk

- 1 tikvica

- sok od jedne naranče

- maslinovo ulje

- sol, papar

Priprema: 

Meso nasjecite na kocke, posolite i popaprite po ukusu i malo nauljite.

Listiće ružmarina odvojite od grančica i sitno nasjeckajte.

Operite i očistite povrće. Češnjak malo pritisnite vrhom noža, pa ga očistite. Paprike i tikvicu nasjeckajte na komadiće, a poriluk na kolutiće.

Ispecite meso na dobro zagrijanoj grill tavi. Izvadite ga na tanjur i držite na toplom.

Zatim zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi i propržite češnjak i ružmarin. Dodajte prvo paprike i pirjajte oko pet minuta na srednjoj temperaturi uz često miješanje.

Dodajte zatim poriluk i pirjajte još pet minuta. Umiješajte na kraju tikvice i meso. pa pirjajte oko tri minute.

Dosolite, sipajte sok od iscjeđene naranče, pa katko pirjajte da tekućina ispari.

Sipajte u tanjure i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama