Posebnu notu ovom jelu daju ružmarin i sok od naranče.
Sastojci:
– 700 g pilećih prsa
– 2 grančice ružmarina
– 1 češanj češnjaka
– 2 paprike
– 1 poriluk
– 1 tikvica
– sok od jedne naranče
– maslinovo ulje
– sol, papar
Priprema:
Meso nasjecite na kocke, posolite i popaprite po ukusu i malo nauljite.
Listiće ružmarina odvojite od grančica i sitno nasjeckajte.
Operite i očistite povrće. Češnjak malo pritisnite vrhom noža, pa ga očistite. Paprike i tikvicu nasjeckajte na komadiće, a poriluk na kolutiće.
Ispecite meso na dobro zagrijanoj grill tavi. Izvadite ga na tanjur i držite na toplom.
Zatim zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi i propržite češnjak i ružmarin. Dodajte prvo paprike i pirjajte oko pet minuta na srednjoj temperaturi uz često miješanje.
Dodajte zatim poriluk i pirjajte još pet minuta. Umiješajte na kraju tikvice i meso. pa pirjajte oko tri minute.
Dosolite, sipajte sok od iscjeđene naranče, pa katko pirjajte da tekućina ispari.
Sipajte u tanjure i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.