Fantastičan ručak za ljubitelje mesa.
Sastojci:
– 450 g pilećeg filea
– 1 žličica papra
– 40 g pršuta
– 2 žličice maslinovog ulja
– 100 g cherry rajčica
Umak od gorgonzole:
– 100g poriluka
– 100 g gorgonzole
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 1/2 žličice češnjaka u granulama
– so, parap
– 1/2 žličice majčine dušice
Za premazivanje posude:
– 1 češanj češnjaka
– malo maslaca
Priprema:
Pileći file pospite paprom, pa svaki komad umotajte tanko narezanim pršutom.
Pržite na maslinovom ulju po dvije minute sa svake strane, pa izvadite meso na tanjur i pokrijte dok pripremate umak.
Za umak na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan poriluk dok ne omekša.
Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i polako dodajte vrhnje za kuhanje, miješajući dok se sir ne otopi, a umak blago zgusne.
Dodajte češnjak u granulama pa po potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.
Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje prođite češnjakom prerezanim na pola, pa premažite maslacem.
Zatim ulijte umak od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljene cherry rajčice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnicina 200 stupnjevaoko 30 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.