Oglas

Recept: Piletina s pršutom i gorgonzolom

author
Coolinarika
07. pro. 2020. 13:59
>
14:02
shutterstock_350550293
Shutterstock | Shutterstock

Fantastičan ručak za ljubitelje mesa.

Oglas

Sastojci:

- 450 g pilećeg filea

- 1 žličica papra

- 40 g pršuta

- 2 žličice maslinovog ulja

- 100 g cherry rajčica

Umak od gorgonzole:

- 100g poriluka

- 100 g gorgonzole

- 200 ml vrhnja za kuhanje

- 1/2  žličice češnjaka u granulama

- so, parap

- 1/2 žličice majčine dušice

Za premazivanje posude:

- 1 češanj češnjaka

- malo maslaca

Priprema:

Pileći file pospite paprom, pa svaki komad umotajte tanko narezanim pršutom.

Pržite na maslinovom ulju po dvije minute sa svake strane, pa izvadite meso na tanjur i pokrijte dok pripremate umak.

Za umak na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan poriluk dok ne omekša.

Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i polako dodajte vrhnje za kuhanje, miješajući dok se sir ne otopi, a  umak blago zgusne.

Dodajte češnjak u granulama pa po potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.

Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje prođite češnjakom prerezanim na pola, pa premažite maslacem.

Zatim ulijte umak od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljene cherry rajčice.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnicina 200 stupnjevaoko 30 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama