Jednostavna i veoma ukusna piletina iz pećnice.
Sastojci:
– 1 pileća prsa (4-5 filea)
– 3 češnja češnjaka
– 3 žlice maslaca
– 1 jaje
– 1 šalica krušnih mrvica
– 40 g parmezana
– 2 žlice sjeckanog peršina
– 1 žličica suhog biljnog začina
– 1/2 žličice soli
– 1/2 žličice papra
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni češnjak i sjeckani peršin.
U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol, papar i ostale začine.
Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).
Svaki komad umočite u maslac s češnjakom, zatim u mješavinu od krušnih mrvica i parmezana.
Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.
Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.