Fantastične pljeskavice za koje vam ne treba meso.
Sastojci:
– 1 konzerva crvenog graha (oko 400 g)
– 1 crni luk
– 1 režanj češnjaka
– 1 žličica mljevenog kima
– 1 žličica mljevenog korijandera
– 150 g svježih šampinjona
– 1 žličica senfa
– peršin
– suih biljni začin
– sol, papar
– ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno nasjeckani crni luk, pržiti ga pet minuta dok ne omekša.
Zatim dodati sitno sjeckani češnjak, kim i korijander, pa pržiti uz miješanje jednu minutu.
Dodati što sitnije isjeckane šampinjone i pržiti oko pet minuta dok sva tekućina ne ispari.
Grah dobro ocijediti i izgnječiti ga vilicom.
Pomiješati smjesu od šampinjona, sol, suhi biljni začin, papar, senf i sitno isjeckan peršinov list, pa sve dobro promiješati.
Napraviti pljeskavice i uvaljati ih u brašno.
Zagrejati roštilj tavu u koji ste sipali malo ulja, staviti pljeskavice i peći pet minuta, polagano okrenuti uz pomoć lopatice i sa druge starane peći još pet minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.