
Početkom 1900-tih, francuski slikar Toulouse Lautrec došao je do ideje da se u mousse umiješa čokolada i tako je nastao čokoladni mousse kakav danas poznajemo.
- 2 žumanjka
- 2 cijela jaja
- 50 g smeđeg šećera
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 200 g crne čokolade sa što većim postotkom kakaa
Priprema:
Bitno je koristiti dva žumanjka i dva cijela jaja kako bi se smjesa bolje povezala.
Jajima dodajte smeđi šećer i miješajte ručno dok ne postane pjenasto.
Smjesu kuhajte lagano na pari uz stalno miješanje.
Kada su jaja i šećer fino pjenasto izmiješana, polako dodajte čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Kada ste skinuli smjesu s pare, dodajte umućeno slatko vrhnje, ne treba biti previše čvrsto umućeno, dodajite malo pomalo, kako biste dobili finu teksturu.
Laganim pokretima umiješajte umućeno vrhnje u mousse.
Nakon vrhnja, ako želite, možete dodati i malo ruma.
Mousse uliti u čaše, lagano, a možete koristiti i žlicu. Ukrasite ga šlagom, voćem, voćnim preljevom ili čokoladnim dekoracijama.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare