Oglas

Recept: Čokoladni mousse

author
Coolinarika
18. pro. 2020. 17:12
>
18:10
shutterstock_1762225667
Shutterstock | Shutterstock

Početkom 1900-tih, francuski slikar Toulouse Lautrec došao je do ideje da se u mousse umiješa čokolada i tako je nastao čokoladni mousse kakav danas poznajemo.

Oglas

Sastojci:

- 2 žumanjka

- 2 cijela jaja

- 50 g smeđeg šećera

- 1/2 l slatkog vrhnja

- 200 g crne čokolade sa što većim postotkom kakaa

Priprema:

Bitno je koristiti dva žumanjka i dva cijela jaja kako bi se smjesa bolje povezala.

Jajima dodajte smeđi šećer i miješajte ručno dok ne postane pjenasto.

Smjesu kuhajte lagano na pari uz stalno miješanje.

Kada su jaja i šećer fino pjenasto izmiješana, polako dodajte čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka. 

Kada ste skinuli smjesu s pare, dodajte umućeno slatko vrhnje, ne treba biti previše čvrsto umućeno, dodajite malo pomalo, kako biste dobili finu teksturu.

Laganim pokretima umiješajte umućeno vrhnje u mousse.

Nakon vrhnja, ako želite, možete dodati i malo ruma.

Mousse uliti u čaše, lagano, a možete koristiti i žlicu. Ukrasite ga šlagom, voćem, voćnim preljevom ili  čokoladnim dekoracijama.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama