Topla juha od vrganja za hladne dane.
Sastojci:
– 300 g vrganja
– 1 glavica luka
– 2 žlice ulja
– 2 krumpira
– 1 mrkva
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1 češanj češnjaka
– sol, papar
– 100 ml bijelog vina
– 700 ml vode
– 100 ml kiselog vrhnja
– peršin
Priprema:
Vrganje očistite, isjecite na listiće, kratko blanširajte i ocijedite.
Na zagrijanom ulju propržite isjeckani luk, dodajte mrkvu isječenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko pirjajte polijevajući vodom.
Nakon toga umiješajte krumpir isječen na kockice, izgnječeni češnjak,suhi biljni začin, sol i papar, pa nastavite pirjanje još 10 minuta.
Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Prije posluživanja juhu pospite isjeckanim peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.