Oglas

Recept: Krem juha od vrganja

author
Coolinarika
18. pro. 2020. 12:49
>
13:03
shutterstock_123871054
Shutterstock | Shutterstock

Topla juha od vrganja za hladne dane.

Oglas

Sastojci:

- 300 g vrganja

- 1 glavica luka

- 2 žlice ulja

- 2 krumpira

- 1 mrkva

- 1 žlica suhog biljnog začina

- 1 češanj češnjaka

- sol, papar

- 100 ml bijelog vina

- 700 ml vode

- 100 ml kiselog vrhnja

- peršin

Priprema:

Vrganje očistite, isjecite na listiće, kratko blanširajte i ocijedite. 

Na zagrijanom ulju propržite isjeckani luk, dodajte mrkvu isječenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko pirjajte polijevajući vodom.

Nakon toga umiješajte krumpir isječen na kockice, izgnječeni češnjak,suhi biljni začin, sol i papar, pa nastavite pirjanje još 10 minuta. 

Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje. 

Prije posluživanja juhu pospite isjeckanim peršinom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama